sestdiena, 2009. gada 19. septembris

Atsauchu likshana

Ne, ne, nebus te par studenta akademiskas etikas parkapumiem, kas sodami ar eksmatrikulaciju bez tiesibam atjaunoties... Par pashrocigajiem izbraucieniem runa, kas nu papildinati ar pamatigakiem un dzilakiem atklajumiem.

Fjorda vilinajums. Jau mineju, ka viena no skaistakajam pieredzem shaizeme bija noklushana pie fjorda. Nedelas vidu tiku talak - fjorda sirdi uz udens. Boss savas meitenes izveda pa udeniem pabraukaties. Ja sakotneji bija planota burashana, tad nozimeta diena parsteidza ar bezveju, un braucienam tika nemts kuteris. Vai man dienin, tas nu bija brauciens, tas nu bija atrums; jutos ka veja suns (atlika vien meli izrullet ara)! Par laimi - no galvas un smadzenu izvejoshanas nebutiba pasargaja cepure. Bet fjords, ka izradas, ir ka dabiska robeza starp D un Z Danijas dalam (protams, aplukota tika tikai 1/100 no liela milza), tapec dzivoshana fjorda tuvuma skaitoties ipashi prestiza un ne-leta. Ja sakotneji fjords parsteidza pats par sevi, tad otrreizejais apmeklejums sekmejas ar ronu paradishanos. Milishi, tris roni vienuviet shaja danzemes dala ir notikums pat iedzimtajiem. Mums paveicas!
(Ne)pazaudeshanas. Viens no lidz shim jaudigakajiem izbraucieniem (kopeja distance: aptuveni 40km) uz vietu, kur pirms kada laika pazaudejos tris priedes. Soreiz merkis bija apvienot patikamo ar lietderigo. Ara but ir patikami vienmer, bet lietderigums - sagatavoshanas un velo marshrutu izpete. Redziet, boss mani izirejis kaiminkomunas kolegim, kuram aptrukushies instruktori. Tad nu oktobra beigas pavadishu jaunieshu grupu Slettestrand kalnu velo trase. Kad bija iepazits viens no iespejamiem marshrutiem (kopuma kadi cetri), pabuts sudraba, zelta pamezos un izcirtumos, jura ta vien vilinaja tai tuvoties. Metu nost kaunu un slapjo kreklu, lavos, iespejams, pedejiem mirkliem saules vanna shogad.

P.S. Un vispar Danija shobrid netipiski silts rudens. Lapas nedzelte, drizak brunojas un sartojas, bet rudens esamibu nodod spirgtais gaiss agrajos ritos. Jaker un jabauda shis gadalaiks, cik daudz vien iespejams, dani baida ar drumo ziemas periodu un tumsas iestashanos jau trijos diena.

3 komentāri:

Anna teica...

Hej Arta, jeg elsker dig fotos (no idea if that's right...). Unfortunately I don't understand what you're writing, as you might have guessed ;) See you tomorrow...
Take care.

Arta teica...

Tak skal du have! ;)

Daiga teica...

nē, fantastiski - dāņi sāk izīrēt latvju meitas!!! :O :O :O