trešdiena, 2009. gada 16. septembris

Smelot pilnu kausu ar prieku

Uzmini nu, kas tas ir? Parguris, ar zilu muti, noberztu kajas ikshki, bet lidinas no prieka...* Nebushu diezko originala... pareiza atbilde: Arta pec pirma nopietna frisbija trenina Danija Aalborg Dinosaurs sastava.
Speles prieki. Ka jau zinams, sava brivpratigas amata to vien daru ka macu un pasniedzu frisbijspeli. Lai neklutu lepna par savu macishanu (jo mazajiem jau mutes valja no ta vien, ka lidinu to disku taisni), nolemu pilnveidot ari savas iemanas. Patiesiba, frisbija kluba mekleshana un atrashana bija viens no pirmajiem sagatavoshanas (pash)uzdevumiem vel fiziski bazejoties Latvija.
Tad nu izmantoju savu brivo vakaru, extra bileti noklushanai Olborga, karti topografiskai skaidribai, lai nodotos tris stundu garam fiziskajam darbam. Un bija verta pirmstrenina bailu sajuta, kas nemanot rezultejas skaisti gutos punktos un blokos aizsardziba. Ka izteicas damu komandas meitenes, nu bushu kluvusi par treninobjektu parejam - noskriet, tureties lidz tempam, "lidz galam un preti". Un par to nu sirsnigs paldies maniem VVFK! Labu skolu esmu izgajusi.

Nakts sarunas. Man sak iepatikties danu autobusu shofersishi, visnotal runatiga suga. Dodoties atpakal uz majvietu "laukos", autobusam nr.70 sakotneji es un mana liela soma ir vienigas pasazieres. Atmina vairs neuzrada sarunas sakuma iemeslus, bet attapos, kad shoferis lauzita anglu mele stastija par savu diennakts rezimu. Ka izradas, miegam vien atveletas divas stundas, par ko kungs nemaz nesudzas... jo tad ir majas pie savejiem.
Kad shofera kungs uzzina, ka esmu no Latvijas, zeligi nosaka: "Nu ja, jums jau tur noteikti nav tik moderni ka sheit, Danija!" Nedaudz taisnibas jau ir, daniem tomer cita domashana (vairak pa Maslova piramidas augshu dzivojas, jo pamats jau piepildits). Kad nedaudz pari pusnaktij noklustam Brovsta, shoferitis atvadam pasaka frazi, kas mana prieka trauku nu piepilda lidz malam - bija loti patikami sarunaties, tikai zel, ka sanaca tik iss kopabraucamais gabals. :)

* Skaidrojosha vardnica:
zila mute - rodas pec tam, kad disks neveiksmigi meginats nokert ar zobiem jeb neliels nelaimes gadijums laukuma
noberzts kajas ikshkis - rodas pec tris stundu trenina apavos, kas isti nav domati nemitigai skrieshanai iekshtelpas
lidinashanas no prieka - stavoklis, kad iepriekshminetas likstas ir sekundara piedeva loti labi pavaditam laikam, kas kalpoja par lielisku izraushanos no ierastas vides

Nav komentāru: