trešdiena, 2009. gada 9. septembris

Kad acis mirdz jeb KAS? KUR? KAD? (7.dala)

Lai mirdzetu acis nav nepiecieshams piekopt rock'n'roll dzivesveidu, nav jacenshas splaut pret veju vai ripinaties pa gultu drudzi, pietiek ar doshanos brivpratigaja darba vien! Sho dienu laika acu mirdzums nenoblav un apkartejiem nemitigi zino, ka Artai priecigs un gandarijuma pilns prats.
Learning by doing. Loti gaidits un planots notikums - daliba team building programma, to papildinot ar frisbijspeles pamatu ieradishanu dazada vecuma skolasberniem. Manas butnes parzina ir viens no cetriem programmas posmiem, bet parejos tris - asisteju un nemanami tveru notiekosho kameras aci. Pec divu dienu nodarbibam meza pilnigi skaidrs, ka ne tikai jaunieshi shada programma iemacas novertet komandas nozimigumu un, iespejams, ari iepazistas ar jaunu komandas sporta veidu, bet ari es macos tapat ka vinji. Un ziniet, macos but skolotaja, macos macit, macos "lasit" apmacamos, macos dodot sanemt un, ja, teoretiski macos ari skudras est (pie macishanas ari apstashos, jo parlieciba kaut ka nelauj parbaudit dzive). Iespejams, tieshi shi programma ir pamats manam turpmakajam aktivitatem brivpratigas amata, un, ka tas shkietams, par to liela sajusma ir mans boss. Summejot sho visu, teikshu ta - acis mirdz, ja esi kadam noderigs, ja vari dodot sanemt... Un var jau pec nepilna sveshzeme nodzivota menesha - dot, jo sanemts jau tik loti daudz.

PPA jeb parka prieki Ahusa (Århus). Artai mirdzeja acis, kad boss piedavaja doties neliela izbrauciena uz Danijas otro lielako pilsetu Ahusu (un panema tapec, ka redzeja, ka mirdz!) . Un bija mirdzeshanas verts shis brauciens! Lai gan pilsetas iepazishanai dotas paris stundas, to laika vairak par tas vecpilsetas aplukoshanu un gulshnashanu parka zalite netiek izdarits. Ar to pilnigi pietika, lai danu ritenbraukshanas galvaspilseta iekristu sirdi uz ilgi laiku. Vai jau esmu minejusi, ka Danija gulshnashana zaliena nav sodama aktivitate? Ja kadreiz man parcinjsh butu... tur noteikti butu kaut kas no Ahusas parka saulrieta, vakara krosina devushamies laudim, parishiem zaliena ar gramatam un uzkodam, ari ar nesteidzigiem caurgajejiem, skaistam grutniecem , dazada izmera un formas suniem un droshsirdigam sparem. Ja, paldies spares damai par iespeju ielukoties sparu acis (shkita, ka mirdz ar'!).

P.S. Saimnieciba nu esam ieguvushas tresho kolegi - Moldovas parstavnieciba Latvijas-Rumanijas savieniba ta'teikt. Tagad, iespejams, savu zinashanu kanalus grozishu ari krievu valodas virziena. Kas zina, pec gada bushu gana speciga ne tikai anglu, danu, bet ari rumanu un krievu mele.

Nav komentāru: