ceturtdiena, 2010. gada 28. janvāris

Par dabu, berniem un pavasari...

Un atkal bus par pavasari... Un ka gan var nebut par pavasari, ja itin viss apkart par to liecina! Kaiminsh augshstava shodien izveda pavasara gaidishanas talku - dardeja visas durvju aplodas, un man gribetos domat, ka tas bija par godu gadskartejai spodribas dienai. Vispar ar to musu kaiminu ir ta jokaini, jo iepriekshejas brivi-pratigas koleges izteica domu, ka shis esot narkomans vai vietejais narko-dileris... Shi apgalvojuma patiesumu mums gan vel nav izdevies un, par laimi, nav nacies parbaudit, bet divains vinsh ir, tas nu skaidrs. Vinsh ir no tiem cilvekiem, kuriem patik visas skalas lietas (lasit: zageshana, skaldishana, skraidishana, durvju dauzishana) darit tieshi taja bridi, kad visi citi (t.i. mes, kaiminienes apakshstava) velas doties pie miera. Un ari suns vinam pieder, sunim vards Oskars. Nu ja, bet ne par kaiminu es te gribeju dalities... Par pavasari!

Otrs pavasara vestnesis, kas, vadoties pec mana pedeja zinojuma, vel tikai brieda pavasarim, tagad ir atplaucis un smarzo ka traks. Hiacintes uz ofisa palodzes shodien noreibinaja lidz vieglam galvassapem.
Un shi ir gulet-izlikshanas spele...
Un ka pie istenas pirmas sajutamas pavasara dienas pieklajas, tikam pie jaunas "halturas". Shis nu oficiali laikam skaitas nelegala, bet ko nu padarisi, ja abam pusem dikti izdevigi un patikami. Abas ar kolegi esam kluvushas par auklem uz pusslodzi abam bosa atvasem. Mazakajam jau daudz nevajag, vien rokas, kas nemitigi aija un ucina, bet ar pirmdzimto gan - nonemshanas lielaka. Sodien spelejam "birojos", "liela lacha piekaushanu", un, lai lidzsvarotu nebednibu macishanu ar kaut ko lietderigaku, kopigi slaucijam traukus un lasijam gramatinas (ha, varetu teikt, ka tagad protu ari rumaniski!). Un auklitem Danija vispar ir zelta dzive, par dazu stundu "izlikshanos, ka" var nopelnit pardesmit latinus. Tas nu ta... dikti lielam saldejumam pietiek!

P.S. Un to visu dabas moshanos un knosishanos ar apbrinu tveru ikrita izskrejienos. Marshruts pagaidam tiek ieturets viens - caur kapsetu, garam lielajiem laukiem, ar likumu gar dazam viensetam, un atpakal. Mierigs, skaists ikrita aplis sanak. Un ta nu aplojot, es jums saku, katrs rits un daba tajos ritos ir gluzi cita. Tas ir kaut ka ta, it ka kads pa nakti photoshop vai, sliktakaja gadijuma, - paint-a butu ko pielicis, nonemis, piekrasojis. Un smarzas ar, smarzo pec slapjas, siltas zemes. Ta, luk, te laukos pavasaris nak...

2 komentāri:

LAURA teica...

Vislabāk man patīk - gulēt izlikšanās spēle. Auklei, nu noteikti ļoti izdevīga :D

Un kā tu ar viņu sazinies? Vai tiešām mazais ķipars jau runā angliski? Man maza nesaprašana...

L.

Arta teica...

Nu bet... :)
Tik daudz, ko "kipars" saka, es saprast varu... Ar atbildeshanu gan ir pagrutak.

P.S. Izlikshanas spelei vardus nevajag, un to, ka puikam jaiet mainit pamperis var saprast bez vardiem... :D