trešdiena, 2010. gada 20. janvāris

Nogatavoshanas

Pedeja laika viss bijis tik ierasti pastavigs, ka sniegs pagalma, kas palenam plok no apakshas, ka sunu buda, kas joprojam aprakta zem lielas sniega chupas un saules gaismu neieraudzis vel ilgi, ka pelekums, kas visapkart un, iespejams, ari mani. Nemainiga ir vide, kur ikdiena un dienu no dienas uzturos. Lidz ar brivi-pratigo savienibas treshas parstavniecibas zaudeshanu savos apartamentos ieguvam telpu vietejam "ofisam", un tagad uz darbu eju chibas, ja gribas, varu tur ierasties pidzama un nemazgatu seju.
Un diena ka shi, kad debesis beidzot paradijas kads saules stars un ari kad pashas prats sacis iegut nokrasu, saprotu, ka nogatavojos. Nu, tas ir ta - ka sniegpulkstenitim zem sniega, ka hiacinshu seshiniekiem, kas tagad tup uz palodzes "ofisa" - rami paciest peleko vienmulibu, lenam briest un lukoties nakotne, pavasari, kad bus istais laiks izspraukties ara.
Plaukums, atdzimshana, ta izspraukshanas un zaloshana tuvojas, ai, un kaa to jutu! Jaunieshu centra eglishu vieta no stikla sak veidoties dzelteni caali, shad tad jau dzirdami tik pavasarim raksturigie putnu trelli un ari gaiss - tas sak smarzot savadak. Bet pats jaukakais sak veidoties mana kalendara. Briestu kartejam braucienam Kopenhagenas virziena, mekleju biletes braucieniem uz Portugali un Rumaniju. Un vai tad nav nogatavoshanas verts shis laiks...? Bet ta maza meitene mani sit kaju pie gridas un saka: "Bet es gribu tagad!"
Pacieties, nogatavojies un audz... (Ta es sev atbildu un nodomaju, cik gruti, ka viena tada cilveka tik daudz "gribu" un tikpat "pacieties")

P.S. Un vel shajas dienas tiks parakstits oficials ligums, lidz ar ko JU konta ieripos naudina manis rakstitajam jaunieshu apmainas projektam "Beyond the Wall". Briestu un gatavojos ari tam, un jutona saka - tas bus viens varens parbaudijums, izaicinajums un notikums reize. Bet tas jau vasara...

2 komentāri:

LAURA teica...

Es noteikti iegādāšos tavu grāmatu, kas noteikti iznāks kkad nākotnē, kad Māsa būs tam nogatavojusies :)

Gribu. Paciešos. Ticu. :)

Lai smīlīgi (mīlīgi&smaidīgi)!

Daiga teica...

ehh, kā saprotu par to "gribu tūlīt" un "pacieties". ar prātu it kā saproti "taču būs", bet nemiers tomēr paliek.