pirmdiena, 2010. gada 4. janvāris

Atgrieshanas...

2010.gada oficiali pirma darba diena aizvadita. Atbilstoshi jedziena "jauns" butibai, ar jauniem uzdevumiem, jauniem merkiem, uz ko tiekties, jauniem sapnu lidojumiem, kam lauties un ticet.

Laikam jau tiesa, ko laudis runa, sak', ka jauno sagaidisi, ta ari pavadisi (jebshu tas bija par pirmdienam...). Lai nu ka tur butu, shis gads sakas ar vienpersonisku, mierpilnu pasedeshanu zem menespilna debesjuma Danijas lauku rezidences darza ar skaistako darbu no Sigur Ros puses fona. Un ka tad cilvekam var but vientuligi vienmuli. Nu ne tak'!
Ka izradas vienai man tiesham nebija jajutas, kolegi atzina, ka svetku laika notikusi aktiva komunikacija sava starpa, lai noskaidrotu, ar ko un ka pavadishu vecgada vakaru. Ai, cilveki labu gribeja, bet manis gribetais shoreiz nelika vilties. Uzsmaidit meness bumbulim debesis, brinities par petarzu dziesmu noturigumu* un ilgtspejibu mazpilseta, sadzerties "Vecteva teju" un saprast, ka necereti labi ta - nekur nesteigties un sarunaties ar sevi...

Un ka ar piku pa galvu - lidz ar jauna gada iestashanos, kads jauns dzives posms sacies ari mana brivi-pratigaja dzive. Proti, atgriezies uz laiku iesalushais darba-prieks, darba-spars, darb'-milestiba, vienvardsakot - darbigums. Un labi pieredzeta paruna vesta, ja radusies griba darboties, atgriezas acu mirdzeshana. Man ir nelaba aizdoma, ka boss to vien ari gaidija un shodien pazinoja: "Man shkiet, ka mums atkal deretu pieversties kadam jaunam projektam. Ko saki?" Selvfølgelig! (Protams!)
Un ta nu shis apaligais 2010.gads sacies ar jauna projekta ideju, shoreiz kershos klat citai sirdslietai - fotografijai (vecais filmu foto vs. digitala fotografija). Ceriba uz izdoshanos un sekmeshanos paradijusies ari citos, uz kadu laiku atliktos projektos. Pavasari Danija viesosies puse gimenes, tuvaka un talaka nakotne, iespejams, iekaroshu vel neizpetitas, bet makten karotas vietas - Portugali, Rumaniju un... Grenlandi.

*Petarzu dziesmu noturigums - necereti apjomigs laika periods (aptuveni 30 min), kad lauku mini-pilseta parvershas par ugunojoshu karalauku. Man ir nelaba aizdoma, ka pa rakeshu kumshkim spridzinaja ikkatrs Brovstas iedzivotajs (nu, vismaz sajuta tada radas).

Nav komentāru: