otrdiena, 2009. gada 24. novembris

Vizite dakter-maja

Viens no labumiem, ko var iegut Danija, ja esi ticis pie uztureshanas atlaujas, ir bezmaksas mediciniska aprupe. Ta ka biju tikusi pie sasapejusha jautajuma, ko pavaicat dr.hab.med-istiem, shi bija pirma izdeviba izmantot savu dzelteno karti (caurlaide i pie arstiem, i biblioteka). Iedroshinaja ari boss - ja jau vinsh maksajot nodoklus, tad man noteikti kaut kas no tas grandiozas summas, kas tiek visai socialajai aprupei, ar' jaizmanto. Labi, pierunaja.

Sistema te tada - no pasha rita jazvana arstam, jaizstasta sape, vinsh apsver, vai tev tiesham jaierodas, un pec muzikalas pauzites kada laipna dama pieraksta konkretu laiku, un taja laika tu ari ierodies dakter-maja (tieshais tulkojums no lægehuset). Kads noliktais laiks klat, un iestades durvis atvertas, tu "iechekojies" ar savu dzelteno karti (tads chik-chik variants ka ar maksajumu kartem veikalos), apsedies spelu istabai lidziga telpa un gaidi lidz no skalruna atskan tavs vards un uzvards (mana gadijuma pietika tikai ar vardu, jo uzvardu izrunat dani nespej).

Luk, dazi apsverumi, kas izsijajas, kamer pacietigi gaidiju savu kartu:
  • nekadu balto halatu (ja nu vienigi manam arstam, kas lidzigs rukim, - balts krekls un mati)
  • nekadu veselibas iestadem piederosho smacinu
  • dakter-maja strada vairak neka tikai viens arsts
  • uzgaidamaja-rotal istaba skan patikama muzika (iespejams, audioterapija pacientu nomierinashanai)
  • neskatoties uz to, ka arsteties gribetaju padaudz, izmisigu rindu nav (jo visi sez ap galdiniem, lasa vai klausas muziku)
Dakteris apskatija, izprashnaja un secinaja, ka bus jadzer zales. Uz atvadam vel piekodinaja piezvanit pec paris dienam un zinot par rezultatiem. Jasaka ta, nu laba viniem ta mediciniska aprupe.

* Saskaitiju, ka shaja laika esmu satikusi tieshi 3 Ziemassvetku vecitim lidzigus virus. Pirmais, danu valodas skolotajs (trauce vien tas, ka nav liela vedera); otrais - socialais darbinieks kaiminpilseta (nu vienkrashi izskatas un viss); un nu treshais - mans labais dakteris.

1 komentārs:

krasains teica...

es ceru, ka vaina nav liela un drīz atkal būsi uz pekām. Bet par tiem salavečiem gan ir forši. Es aizvakar Krišu satiku un viņš piemēram varētu kandidēt uz kāda rūķa titulu! :)