sestdiena, 2009. gada 21. novembris

Vienkarsha bijuma prieks

Pedejo nedelu stavoklis vislabak butu raksturojams ka atrashanas nebeidzama spanu siesta (ludzams nesajaukt ar fiestu, kam ir gluzi preteja nozime!) - par labako draugu bija kluvis spilvens, ka galveno maltites sastavdala tika izmantota sipolu teja, iecienitaka nodarbe bija guleshana un kartiga sviedreshanas. Vienubrid' nodomaju, varbut popularako shi briza gripu bushu nokerusi, tachu uztraukumiem nav pamata, nu galva atguvusi skaidribu, kermenis atsacis funkcionet un atkal pilns energijas un speka. Labakais dakteris (nebut ne "berzins" vai masina "siksnina") - draudzibas apliecinajums no maju puses un Ligas Tee viesoshanas Danijas ziemelos.
Un shaja diena Danijas zemi sildija rudeniga saule (uzleca ta un neslepas zem makonu segas visas dienas garuma). Kapam div-riep-zirgu muguras un traucam Ziemelu juru lukoties. Sarunas LATVIESU valoda, ikdienishkas, atminas un nakotne veroshas, ipashas, motivejoshas un stiprinoshas sarunas, sirds-formas akmentinu mekleshana, klusa kopabushana ar sajutu par maju tuvumu.

Un joprojam kajas, ievilktas Sandrinas aditajas chibas, acis, "ieliktas" dienas foto attelos, un sirdi silda atminas par Latvijas sajutu Danija. Re, cilvekam vajag tik pavisam nedaudz - siltas kajas, saules spozuma, juras tuvuma un draugu milestibas, - lai novertetu dzives neatkartojamo burvibu! Siesta noslegta, acim mirdzet nu bus!
Dienas jautajums: Uzmini nu, kas tas ir - "Liekas tads simtgadigs un vecs, bet ir joprojam miksts"? Pareiza atbilde: meklejama "Acu mirklos" pa labi!

1 komentārs:

Anonīms teica...

Skatos, ka Dānijas pusē dikti daudz smiltsērkšķu un Tev tos tīk likt savās bildēs :) Forši, ka čības tiek izmantotas ;)
sandrinja