trešdiena, 2009. gada 18. novembris

Latvijai!

Vestule manai Latvijai dzimshanas diena.

"Jau vairak ka tris meneshus esmu pavadijusi arpus Tavam robezam, Taviem laukiem, meziem, udeniem, cilvekiem. Pietiekami ilgs laiks, lai dzive saktu savu, autonomu virzibu uz augshu un uz leju ka supoles; pietiekami neilgs - lai spetu aizmirst. Ka tadam Spriditim pasaule laimi meklejot, esmu sapratusi, ka mana laimes zeme nekad nebus kada cita, savejie - citi cilveki.
Ja man jauta, vai neilgojos pec majam, pec savas zemes. Tad nu saku Tev godigi - nav dienas, kad domas nebutu tur, kur tek Tavas upes, zelta krasojas Tavs rudens, sniega parslas leni lidinas pari Taviem cilvekiem.
Mana Latvija, Tu neesi bezjedziba politika, Tu neesi parados iesligushi laudis, Tu neesi bezceribas un peleciguma karalvalstiba; Tu esi vasaras smarza Spanijas dienvidos, lapu cabona Danijas ziemelos, Tu esi savilnojums pakrute dziedot himnu, Tu esi - manas atminas.
Ja Spriditim butu dimanta gredzentish, vinsh dotos uz savu laimigo zemi... Mans Spriditis vel aug, tira savus melnumus, lai reiz varetu atgriezties taja vieta, ko sauc par majam."

So pashu svetako tu neaizmirsti:
Vai celies debesis, vai juras dziles nirsti,
Vai draugu pulka dali savu prieku,
Vai viens pats satiecies ar pretinieku-
TU ESI LATVIJA!
/O.Vacietis/

1 komentārs:

Arta teica...

:) + :) = :):)