ceturtdiena, 2009. gada 22. oktobris

Dazi labi apsverumi...

Ievads. Viens no iemesliem, kadel izvelejos savu dzivi iekrasot brivi-pratigas tonkartas, bija sasmelties dzivi un iedvesmu turpmakajam dzives celam. Shaja nedela, pildot velami obligato prasibu, nokluvu EVS on-arrival apmacibas Fyn sala, Ollerup pilseta. Jauna, lidz sim neiepazita vieta, jauni cilveki ar lidzigiem, brivi-pratigiem priekiem un bedam, jaunas atzinas pashai par sevi... un danu kulturas sturakmeniem.
Iztirzajums. Pasaki nu pasaku, visa dzive vien' pasaka, ja pashi laujamies tai noticet! Ka pashi dani stasta, reiz Danijas Karaliste bijusi lielaka visa Eiropa. Savu darija kari, lidz daniem palika vien tas, ko shobrid redzam pasaules atlanta. Sak', ja nevar lepoties ar lielam lietam, jacel gaisma tas mazuminsh. Domats, darits, un dani buve savu nacionalo lepnumu ar mazam lietam, maziem sikumiem - ar karodziniem dzimshanas dienas kuka, ar narinu, kas tagad Japana, ar makslu, muziku, LEGO kluchiem, un, protams, Andersenu. Ja, un buve vini ipashas sviestmaizes, ko iespejams apest tik' ar galda riku palidzibu.
Danu sabiedriska iekarta ir viena no demokratiskakajam man lidz shim zinamajam sistemam. Varda briviba, visatlautiba, kas sevi ietver noteiktu, nerakstitu likumu ieveroshanu, veseliga sociala labklajiba, vienlidziba un individuala iniciativa - ir shis kulturas raksturojoshie lielumi. Nesaku, ka joprojam dzivoju pasaku valstiba, tachu shi vide ir ka augliga zeme sevis izkopshanai augstaka, iespejams, labaka kvalitate. Mana prata tas ir ka nebeidzams celojums - macities. Un kas zina, varbut shis nebus vienigais gads, ko vadishu tik augligaja vide. Esmu apburta ne tikai ar shejienes dabu, bet ari ar tas izglitibas iespejam. Iespejam macities nevis to, ko prasa akademiskais grads un sabiedriba, bet pati dzive, nejaushibu virknejums un sajutas...
Nobeigums. Lietas, kas iedvesmo... tas mazas, neparedzamas, nejaushas. Tas buve to lielo un labo sajutu, ka dazkart vien' atliek domu palaist kosmosa. Kas zina, ja bus lemts, piepildisies. Mums atliek vien loti gribet un ticet, un staigat plashi atvertam acim, lai nepalaistu garam un izmantotu tas iespejas, kas dzivi var sagriezt kajam gaisa. Don't dream, just do it!

1 komentārs:

Ilze teica...

Kāds man prieks. Pilnīgi šķiet, ka lasot jūtu Tavu dvēseles sajūtu un lidojumu :)