sestdiena, 2009. gada 5. septembris

Attiecibu maksla jeb kaut kas no KAS? KUR? KAD? (6.dala)

Ja jau sestdiena, tad atkal laiks kartejam izbraucienam shis puses dabas un lauku jaukumos. Sim braucienam par pamatu nemu vieteja TIC sagrabto - jau izstradatu velo marshrutu smuki zalos vacinos ar karti un aprakstiem ieksha.

Glits jau tas marshruts - kaiminpilsetas baznicina ar kapiem, vesturiski ietekmigaka apkartnes muiza Kokkedal (nojauta un maza vardnica saka prieksha, ka nosaukumam kada saistiba ar pavariem un ieleju), bet mans lielakais prieks tomer - noklushana lidz fjordam. Attiecibas (nr.1) ar udeniem man sheit izveidojushas ipashi cieshas - lietus neprasas pec saukshanas, juras tuvums nomierina, ari udens no krana - dzerams bez varishanas. Luk, tapec bushana pie fjorda tik ipasha. Un bija tur kaut kas no ostmalas smakam Liepaja, no jahtu buru mirdzeshanas saule Pavilosta, bet pari visam - veja un putnu dziesmas, kas vel shobrid galva atbalsojas.

Iepriekshejo izbraucienu ainavu (domats: pasaku un cita veida mezu masivi) nomainijushas lopbaribas kukuruzu plantacijas un tikko apmeslotu lauku hektari un kaku pikuchi uz velo braucamas dalas. Kad veikts pagrieziens, lai dotos majup, preteja debesu pamale paradas "lielais, melnais" jeb pamatigs negaisa makonis, kas solas saslapinat lidz adai (attiecibas nr.2). Tad nu nevar saprast - kert kameru un iemuzinat, list kukuruzas lauka ar noziedzigu nodomu vai aizlienetajai Greenfield ledijai ieslegt turbo dzineju. Galu gala - suveniram ashi pakeru kukuruzas valiti un minu cik jaudas. Panaca mani tas "lielais, melnais", atveldzeja un teica: "Labi, lidz majam vel tiksi, nedaudz nocietishos." Paldies, un brauciens bija noritejis bez aizkershanas vai kadas tehniskas klizmas!

P.S. Jau no pasha rita manas istabas durvis rota garastavokla termometrs. Tas, atdzivinot 5dienas vakara ieksha sedeshanu, tapis, lai veidotu labas attiecibas (nr.3) ar kolegi. Necereti labas tas jau ir tagad, tomer, ka vina pati saka, vel ir kur rakt. Tad nu manu termometru veido 7 pamatstavokli un 7 pamatojumi. Attiecibas, tajas tiesham ir kas no makslas...

2 komentāri:

Daiga teica...

kā ar velo?

Arta teica...

velo aizlieneju no koleges, bet tas tads damu ritenis viens ir. Sanemu solijumu no bosa, ka ipashi man sagadas ko labaku! :)