svētdiena, 2010. gada 14. marts

Inside, outside, at the seaside...

Ne ar mani vienigo ir ta, ja ikdienas piepilditas ar darbiem, skrieshanam, ieshanam un darishanam, visu iespejams paveikt un vel paliek laiks dveseli atputinat. Bet, no otras puses, kad briviba rokas un planotajs nezina  preti plivina baltu lapas roku, iestajas nevala pat izcelties ara no gultas. Par laimi, aizritejushas nedelas dienas planotaja bija smagi norakstitas un izraibinatas! 
Ta nu ari bija... inside, outside, at the seaside!*


Shobrid musu organizacijas inernacionalajam birojam diezgan saspringts un darbigs laiks, pastarpus atskaishu un jauno projektu kaudzem nakas iedzivoties jaunaja ofisa (nu taja, ar to skaisto skatu uz lauku daili), piedalities jaunieshu intereshu centra darbinieku sanaksmes un pieradinat pashus danus pie kulturu gastranomiskas dazadibas. Luk, dazas atzinas iz darba ikdienas, kas lika gardi sasmieties un secinat, nu ta var notikt tikai pie daniem!

Nr.1 Kamer mes, brivpratigas, meginajam izdomat, ka izkrashlot jauno ofisu, un gaisa vel jutams remonta smards, boss kada diena mus panema lidzi jauno ofisu skatities. "Ko? Bet mums tak' tik tikko jauno pieshkira!" Ka izradas, vien uz trim meneshiem. Jauna Jammerbugt Ungdomsskole adrese bus uz musu Kirkegade, pasha ciemata centra (ka mes te smejam, busim ieksh downtown). Pagaidam jaunaja-jaunaja ofisa vel oz pec pelejuma, bet kas tad tur liels, atnaks atkal stradnieku brigade un savedis kartiba. Kur viniem ta naudina, kur viniem tas prats... ne mazakas nojausmas.

Nr.2 Ka jau dazs labs bus dzirdejis, redzejis vai pamanijis, viena no nenoliedzamam atskarsmem, ko shajos septinos meneshos Danija esmu ieguvusi, ir - lai izdzivotu Danija, nepiecieshama iniciativa. It visa! Ta nu mes, ofisa stradajoshie arzemnieki, sagrabinajam savas iniciativas drupachas un kolegiem un viesiem no apkartnes taisijam internacionalo mielastu. Bija gardumi no Rumanijas, Moldovas, Spanijas, kads mazuminsh ari no Latvijas. Ar savu dargumu, griku parslam, nedalijos, bet ta vieta galda celu ipashos Sikucha salatus. Un kadi prieki daniem! Izradas, neviens danis nekad ieprieksh nav atlavies izstradat tadus jokus ar vinu pusdienam konstruktivi-konservativi paredzeto rødbrød (kaut kas lidzigs graudainajai rupjmaizei, ko dani ed tikai pusdienas). Proti, salatos ielikt grauzdeto maizi ari kiplokiem. Bet patika, un patika slaveja... Bet varbut ta bija kiploku smarzas vaina, kas vienoja visus kopa sanakushos.

Ak, un mums te ari ists pavasaris! Musu pagalma sniega vali kust pa stundam vien, atsegdami kaiminu mincha atstatas brunas davaninas... Bet ko nu par to! Zem loga nedelas vidu atklaju baltu un vientulu sniegpulksteniti, un tad es sev teicu: "Ja, Arta, shodien ari tev sakas pavasaris." Abejadi... from inside and outside!
Bet at the seaside (pie juras) es doshos jau pec nedelas, jaunajai sezonai ekipejums iegadats un sarupets, vel tik' velo janodod uzfrishinat.

* Inside, outside, at the seaside... (Ieksha, ara, pie juras...) - vardu virknejums, kas kada rita parvertas dzejoli. Pirmais anglu mele, un skaidri jau jutams, ka ne pedejais... :)
** Foto: atlavos ielikt vienu no shis nedelas radoshajiem veikumiem. Foto albums, davana EVS kolegei Annai no Vacijas.

Nav komentāru: